Vrijwilligersacademie Breda
‘Mensen beschikken vaak over een grote professionaliteit en die willen we optimaal benutten’
Casper Jacobs, Thebe

Over de Vrijwilligersacademie Breda

De Vrijwilligersacademie Breda is een samenwerkingsverband tussen meer dan 30 Bredase organisaties die gezamenlijk scholing aanbieden aan vrijwilligers in Breda. Het scholingsaanbod staat open voor alle vrijwilligers in de gemeente Breda en is grotendeels gratis toegankelijk.

Kennis delen

Het doel van de Vrijwilligersacademie Breda is om vrijwilligers en organisaties één loket te geven waar zij terecht kunnen voor scholing en scholingsvraagstukken. Alle deelnemende organisaties en bedrijfspartners hebben de intentie uitgesproken om minimaal één keer per jaar scholing te verzorgen via de Vrijwilligersacademie. Dat kan een cursus zijn (gericht op kennis/inhoud, meerdaags), training (gericht op vaardigheden, meerdaags), workshop (gericht op kennis of vaardigheden, één dagdeel) of themabijeenkomst (gericht op kennis, één dagdeel).

Ontmoeting faciliteren

Ook faciliteren we ontmoetingen tussen vrijwilligers. Natuurlijk tijdens de cursussen en trainingen, maar ook door de organisatie van activiteiten en evenementen zoals het seminar, de Summer School Breda, kennissessies en de aftrap van het nieuwe cursusjaar.