Vrijwilligersacademie Breda
‘Elke maand ontvang ik het nieuwe cursusaanbod via mail. Kan ik me direct inschrijven als er een interessante cursus wordt gegeven’
Astrid Kuipers

Vacature Projectmedewerker Partners en Ontwikkeling (vrijwillig) - gesloten

Help jij ons mee ons partnernetwerk uit te breiden en nieuwe initiatieven mee te ontwikkelen?

Geplaatst op 07-08-2017

Ruim twee jaar geleden zijn we gestart met de Vrijwilligersacademie Breda. In die twee jaar hebben al 2000 vrijwilligers een cursus of training gevolgd en hebben we diverse activiteiten zoals seminars en kennissessies georganiseerd. We groeien behoorlijk uit ons jasje, maar willen nog meer vrijwilligers in Breda cursussen en trainingen kunnen aanbieden en samen met partners nieuwe activiteiten ontwikkelen. Om dat voor elkaar te krijgen zoeken we jou!

Wat is de Vrijwilligersacademie Breda?
De Vrijwilligersacademie Breda is een samenwerkingsverband tussen meer dan 30 Bredase organisaties die gezamenlijk scholing aanbieden aan vrijwilligers in Breda. Het scholingsaanbod staat open voor alle vrijwilligers in de gemeente Breda en is grotendeels gratis toegankelijk. Het doel van de Vrijwilligersacademie Breda is om vrijwilligers en organisaties één loket te geven waar zij terecht kunnen voor scholing en scholingsvraagstukken.

Hoe hebben we dat georganiseerd?
Binnen de Vrijwilligersacademie Breda hebben we een adviesgroep bestaande uit vrijwilligers en beroepskrachten die meedenken en adviseren over de toekomst van de Vrijwilligersacademie Breda. Daarnaast is er een uitvoerend team van vrijwilligers en beroepskrachten die de dagelijkse coördinatie voor zijn rekening neemt. Voor het uitvoerende team zoeken we een projectmedewerker Partners en Ontwikkeling.

Wat ga je als projectmedewerker partners en ontwikkeling doen?
De Vrijwilligersacademie Breda heeft op dit moment zo’n 30 partners die regelmatig een cursus of training verzorgen en daarnaast vele organisaties die incidenteel een cursus of training verzorgen. Met deze partners willen we contact blijven onderhouden. Daarnaast willen we ook nieuwe partners vinden. Je kunt gevarieerde werkzaamheden doen als samen met onze partners cursussen en trainingen ontwikkelen en uitzetten, ons netwerk van partners uitbreiden en verbindingen leggen met Bredase organisaties en inwoners. Met als doel om een breed en gevarieerd scholingsaanbod te kunnen bieden aan de 50.000 vrijwilligers die Breda rijk is. Samen met jou kijken we naar de dingen waar jij goed in bent en leuk vindt om te doen.

Hoeveel tijd ben je er mee kwijt?
Wil je écht onderdeel uitmaken van het uitvoerende team van de Vrijwilligersacademie Breda moet je rekenen op een tijdsbesteding van minimaal 4 uur per week. Maar ga vooral helemaal los als je meer tijd in de academie wilt steken.

Wat heb JIJ eraan om bij ons vrijwilliger te worden?
Als je vrijwilliger wordt bij de Vrijwilligersacademie kun je je kennis en vaardigheden over projectmatig werken verbeteren, je netwerk in Breda (verder) uitbouwen, je gespreks- en presentatietalenten ontwikkelen, (leren) samenwerken in een team en ervoor zorgen dat je nog meer vrijwilligers in Breda blij kunt maken.

Dus
Wil jij je steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Vrijwilligersacademie Breda? En heb je affiniteit met het leggen van verbindingen in de stad? Wordt dan projectmedewerker partners en ontwikkeling van de Vrijwilligersacademie! Neem contact op met Dion Sillen via  / 06-37203125 of Isabelle Leijser via  / 06-12206174 en vertel wat je zo interessant lijkt aan deze klus.

Alle nieuwsberichten