Vrijwilligersacademie Breda
‘Elke maand ontvang ik het nieuwe cursusaanbod via mail. Kan ik me direct inschrijven als er een interessante cursus wordt gegeven’
Astrid Kuipers

Vacature Projectmedewerker evenementen (vrijwillig) - gesloten

Help jij de Vrijwilligersacademie Breda mee om onze evenementen verder te professionaliseren?

Geplaatst op 07-08-2017

Ruim twee jaar geleden zijn we gestart met de Vrijwilligersacademie Breda. In die twee jaar hebben al 2000 vrijwilligers een cursus of training gevolgd en hebben we diverse activiteiten zoals seminars en kennissessies georganiseerd. We groeien behoorlijk uit ons jasje, maar willen nog meer vrijwilligers in Breda cursussen en trainingen kunnen aanbieden en samen met partners nieuwe activiteiten ontwikkelen. Om dat voor elkaar te krijgen zoeken we jou!

Wat is de Vrijwilligersacademie Breda?
De Vrijwilligersacademie Breda is een samenwerkingsverband tussen meer dan 30 Bredase organisaties die gezamenlijk scholing aanbieden aan vrijwilligers in Breda. Het scholingsaanbod staat open voor alle vrijwilligers in de gemeente Breda en is grotendeels gratis toegankelijk. Het doel van de Vrijwilligersacademie Breda is om vrijwilligers en organisaties één loket te geven waar zij terecht kunnen voor scholing en scholingsvraagstukken.

Hoe hebben we dat georganiseerd?
Binnen de Vrijwilligersacademie Breda hebben we een adviesgroep bestaande uit vrijwilligers en beroepskrachten die meedenken en adviseren over de toekomst van de Vrijwilligersacademie Breda. Daarnaast is er een uitvoerend team van vrijwilligers en beroepskrachten die de dagelijkse coördinatie voor zijn rekening neemt. Voor het uitvoerende team zoeken we een projectmedewerker evenementen.

Wat ga je als projectmedewerker evenementen doen?
We organiseren en ontwikkelen elk jaar diverse (nieuwe) evenementen en activiteiten zoals een seminar, kennisbijeenkomsten, de aftrap van het nieuwe cursusjaar, de Summer School Breda en de partnerontmoeting voor docenten en partners van de Vrijwilligersacademie Breda. De projectmedewerker evenementen organiseert samen met de andere teamleden deze activiteiten. Dat varieert van het ontwikkelen van nieuwe activiteiten tot het maken van badges voor aanwezigen. Samen met jou kijken we naar de dingen waar jij goed in bent en leuk vindt om te doen.

Hoeveel tijd ben je er mee kwijt?
Wil je écht onderdeel uitmaken van het uitvoerende team van de Vrijwilligersacademie Breda moet je rekenen op een tijdsbesteding van minimaal 4 uur per week. Maar ga vooral helemaal los als je meer tijd in de academie wilt steken.

Wat heb JIJ eraan om bij ons vrijwilliger te worden?
Als je vrijwilliger wordt bij de Vrijwilligersacademie kun je je kennis en vaardigheden over projectmatig werken verbeteren, je netwerk in Breda (verder) uitbouwen, je organisatietalenten ontwikkelen, (leren) samenwerken in een team en ervoor zorgen dat je nog meer vrijwilligers in Breda blij kunt maken.

Dus
Wil jij je steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Vrijwilligersacademie Breda? En heb je affiniteit met regelen en organiseren? Wordt dan projectmedewerker van de Vrijwilligersacademie! Neem contact op met Isabelle Leijser, projectleider Vrijwilligersacademie Breda via  of 06-12206174 en vertel wat je zo interessant lijkt aan deze klus.

 

Alle nieuwsberichten