Vrijwilligersacademie Breda
‘Elke maand ontvang ik het nieuwe cursusaanbod via mail. Kan ik me direct inschrijven als er een interessante cursus wordt gegeven’
Astrid Kuipers

Studenten Avans Hogeschool verzorgen twee cursussen

'Ze geven hun kennis en kunde door aan vrijwilligers'

Geplaatst op 02-04-2017

Twee groepen studenten van Avans Hogeschool hebben een cursus verzorgd voor de Vrijwilligersacademie Breda. Binnen hun onderwijscurriculum kregen zij de opdracht om een cursus te ontwerpen en te geven aan vrijwilligers.

Hierbij leerden ze om multidisciplinair te werken omdat de studenten van drie verschillende academies kwamen: Sociale studies, Pabo en Gezondheidszorg. Het proces werd begeleid door docenten van Avans.

De twee groepen kozen voor de thema's hoogsensitiviteit en autisme. Bij beide cursussen waren er 15-20 deelnemers en de studenten kregen potisiteve feedback van de aanwezigen. Dion Sillen van de Vrijwilligersacademie Breda: "Het aanbieden van deze cursussen is de voortzetting van een pilot die we vorig jaar gestart zijn met Avans Hogeschool. Het is mooi om te zien hoe de studenten vol passie voor de groep staan en hun verhaal durven te vertellen. Ze geven op deze manier hun kennis en kunde door aan vrijwilligers. Ze kregen dan ook van veel deelnemers complimenten voor de inhoud en werkvormen tijdens de cursussen."

Alle nieuwsberichten