Vrijwilligersacademie Breda
‘Elke maand ontvang ik het nieuwe cursusaanbod via mail. Kan ik me direct inschrijven als er een interessante cursus wordt gegeven’
Astrid Kuipers

Start samenwerking Vrijwilligersacademie Breda en Humanitas

Het doel van de samenwerking is om de krachten te bundelen in het aanbieden van cursussen en trainingen aan vrijwilligers in Breda.

Geplaatst op 23-01-2017

De Vrijwilligersacademie Breda en Humanitas zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Het doel van de samenwerking is om de krachten te bundelen in het aanbieden van cursussen en trainingen aan vrijwilligers in Breda.

Kok van der Weijden, voorzitter Humanitas Breda: “Elkaars mogelijkheden verder benutten, van elkaar leren, een bestaand wiel niet opnieuw uitvinden - dat motiveerde ons om deze samenwerking aan te  gaan met een partner die we vanuit de praktijk al kenden.”

“Humanitas heeft via de Humanitas Academie een groot aantal cursussen en trainingen ontwikkeld. Samen gaan we kijken waar we elkaars aanbod kunnen aanvullen en open stellen,” zegt Dion Sillen van de Vrijwilligersacademie Breda. “Dit komt ten goede aan alle vrijwilligers in Breda die door deze samenwerking op een nog groter aanbod aan scholingsmogelijkheden kunnen rekenen.”

Over Humanitas                                                                       

Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Jaarlijks helpen ruim 22.000 vrijwilligers zo'n 60.000 mensen hun leven een positieve draai te geven. Ze geven bijvoorbeeld steun na het verlies van een dierbare, helpen de administratie weer op orde te krijgen of gaan op stap met kinderen van ouders die in de gevangenis zitten. Ze zijn maatjes die luisteren en meedenken. Alle activiteiten vallen onder zes thema's: eenzaamheid, opvoeden, opgroeien, detentie, thuisadministratie en verlies.

Alle nieuwsberichten