Vrijwilligersacademie Breda
‘Elke maand ontvang ik het nieuwe cursusaanbod via mail. Kan ik me direct inschrijven als er een interessante cursus wordt gegeven’
Astrid Kuipers

Niels de Beer trapt Summer School Breda af

Een week lang inspirerende sessies voor en door Breda

Geplaatst op 19-06-2017

Van maandag 26 tot vrijdag 30 juni organiseert de Vrijwilligersacademie Breda de eerste Summer School Breda. Tijdens deze week staan er diverse workshops op het programma rondom de thema’s economie en duurzaamheid, stedelijke ontwikkeling en zorg, welzijn en maatschappij. Niels de Beer van Avans Hogeschool trapt de Summer School op maandagavond 26 juni af met een workshop over Gezond en gelukkig leven in Breda.

Breda is in beweging. Als stad verandert Breda mee met de wereld om zich heen. Maar wat zijn de vraagstukken die nu spelen in de stad? En welke rol kunnen inwoners van Breda daarin spelen? Onderwerpen als bewust omgaan met voeding, Breda als gezonden en vitale stad, ontwikkelingen op het Haveneiland, Breda als slimme stad, de jongere als vrijwilliger van de toekomst en samenwerken binnen de stad komen aan bod. 

Niels de Beer van Avans Hogeschool trapt de week af met zijn visie op gezondheid en vitaliteit van inwoners in Breda. In Breda gebeurt er veel op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Binnen de Health Community zijn 150 Bredase organisaties aangesloten om met elkaar voor een gezondere en vitalere stad en zijn inwoners te zorgen. In de workshop gaat Niels de Beer in op de ontwikkelingen binnen gezondheid en vitaliteit. Hoe vertalen we deze ontwikkelingen naar het Bredase? En wat wordt er nu al gedaan door professionals, vrijwilligers en inwoners van de stad op dit gebied? 

Het volledige programma is te vinden op de website. Aanmelden voor de gratis workshops kan via www.summerschoolbreda.nl.

Alle nieuwsberichten