Vrijwilligersacademie Breda
‘Elke maand ontvang ik het nieuwe cursusaanbod via mail. Kan ik me direct inschrijven als er een interessante cursus wordt gegeven’
Astrid Kuipers

Het is fijn dat ik de kans krijg om nieuwe dingen te leren

Vrijwilligster Charlien deelt haar ervaringen

Geplaatst op 09-06-2016

Charlien is heel lang werkzaam geweest als sociaal cultureel werkster. Na een tijdje zoeken wat voor vrijwilligerswerk bij haar paste, is ze sinds 1 maart 2016 begonnen als vrijwilligster bij stichting Elisabeth. Ze heeft het hier heel erg naar haar zin en komt graag elke maandag weer terug.

Op dit moment is Charlien bezig met een ‘opleiding’ tot wachter bij Het Bewaarde land. Ze wil hier graag vrijwilligster worden. Ze leert hier van alles over de natuur, hoe ze de kinderen kan vermaken en van alles kan vertellen over de natuur. Ze heeft deze ‘opleiding’ bijna afgerond en dan zal ze starten als vrijwilligster bij Het Bewaarde land. ‘Ik had nooit echt iets met de natuur, totdat ik dit tegenkwam. Hoe alles verteld wordt over het herkennen van bijvoorbeeld bomen door kleine trucjes. Ik kan niet wachten om het aan de kinderen te leren die naar Het Bewaarde land gaan met hun school’.


Charlien heeft verschillende cursussen gevolgd bij de Vrijwilligersacademie Breda. Ze heeft onder andere Mindfullness, Jezelf succesvol presenteren en Conflictcommunicatie gevolgd. ‘Alle cursussen die ik tot nu toe gevolgd heb bij de Vrijwilligersacademie Breda heb ik zeer goed ervaren. Het niveau van de cursussen was altijd goed. Dit kwam vooral door de goede docenten’. Aan de cursus Jezelf succesvol presenteren heeft Charlien veel gehad. Ze geeft af en toe cursussen/workshops en geeft presentaties. Tijdens deze workshop heeft ze weer wat nieuwe technieken geleerd die ze kan toepassen in de praktijk.


‘Het is een fijn en goed initiatief dat de Vrijwilligersacademie Breda vrijwilligers de kans geeft om nieuwe sociale contacten te krijgen, cursussen te volgen en nieuwe dingen te leren.’

Alle nieuwsberichten