Vrijwilligersacademie Breda
‘Elke maand ontvang ik het nieuwe cursusaanbod via mail. Kan ik me direct inschrijven als er een interessante cursus wordt gegeven’
Astrid Kuipers

Gezocht Projectmedewerker (vrijwillig)

We groeien uit ons jasje! Help jij ons met de verdere ontwikkeling van de Vrijwilligersacademie?

Geplaatst op 12-01-2017

Twee jaar geleden zijn we gestart met de Vrijwilligersacademie Breda. In die twee jaar hebben al 2000 vrijwilligers een cursus of training gevolgd en hebben we diverse evenementen georganiseerd. We groeien langzaam uit ons jasje, maar willen nog meer vrijwilligers in Breda cursussen en trainingen kunnen aanbieden en samen met partners nieuwe activiteiten ontwikkelen. Om dat voor elkaar te krijgen zoeken we jou!

Wat is de Vrijwilligersacademie Breda?

De Vrijwilligersacademie Breda is een samenwerkingsverband tussen meer dan 30 Bredase organisaties die gezamenlijk scholing aanbieden aan vrijwilligers in Breda. Het scholingsaanbod staat open voor alle vrijwilligers in de gemeente Breda en is grotendeels gratis toegankelijk. Het doel van de Vrijwilligersacademie Breda is om vrijwilligers en organisaties één loket te geven waar zij terecht kunnen voor scholing en scholingsvraagstukken.

Hoe hebben we dat georganiseerd?

Binnen de Vrijwilligersacademie Breda hebben we een adviesgroep bestaande uit vrijwilligers en beroepskrachten die meedenken en adviseren over de toekomst van de Vrijwilligersacademie Breda. Daarnaast is er een uitvoerend team van vrijwilligers en beroepskrachten die de dagelijkse coördinatie voor zijn rekening neemt. Voor het uitvoerende team zoeken we een projectmedewerker.

Wat kun je als projectmedewerker doen?

Je kunt gevarieerde werkzaamheden doen: samen met onze partners cursussen en trainingen ontwikkelen en uitzetten, meedenken over en meehelpen aan de organisatie van activiteiten en evenementen, ons netwerk van partners uitbreiden en nog meer Bredase inwoners en organisaties enthousiast maken om cursussen en trainingen te verzorgen. Samen met jou kijken we naar de dingen die jij leuk vindt om te doen.

Hoeveel tijd ben je er mee kwijt?

Wil je écht onderdeel uitmaken van het uitvoerende team van de Vrijwilligersacademie Breda moet je rekenen op een tijdsbesteding van minimaal 4 uur per week. Maar ga vooral helemaal los als je meer tijd in de academie wilt steken.

Wat heb JIJ eraan om bij ons vrijwilliger te worden?

Als je vrijwilliger wordt bij de Vrijwilligersacademie kun je je kennis en vaardigheden over projectmatig werken verbeteren, je netwerk in Breda (verder) uitbouwen, je organisatietalenten ontwikkelen en ervoor zorgen dat je nog meer vrijwilligers in Breda blij kunt maken.

Dus...

Wil jij je steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Vrijwilligersacademie Breda? En heb je affiniteit met regelen en organiseren? Wordt dan projectmedewerker van de Vrijwilligersacademie! Neem contact op met  (06-37203125) of  (06-12206174).

Alle nieuwsberichten