Vrijwilligersacademie Breda
‘De training heb ik als persoonlijk, verfrissend en interessant ervaren’
Arlon den Teuling, Unicef Breda

Workshop preventie uitdroging en ondervoeding bij ouderen

Uitdroging en ondervoeding kunnen leiden tot een snelle verslechtering van de gezondheid.

Maar wat is nu eigenlijk ondervoeding? Er wordt van ondervoeding gesproken bij een BMI van minder dan 18,5, of een niet geplande afname van het gewicht van meer dan 4 kg in een half jaar. Door het BMI te berekenen, bijvoorbeeld op de site van voedingscentrum en door regelmatig meten van iemands gewicht kun je ondervoeding snel opmerken.

Bij ouderen kan de dorstprikkel verdwijnen of verminderen, waardoor ze niet meer merken dat ze dorst hebben. Ook braken, diaree en perioden met warm weer kunnen snel tot uitdrogingen leiden.

Aanbevolen is dat iemand minimaal 1,7 liter per dag drinkt. Uitdroging kan snel tot levensgevaarlijke situaties leiden. Wanneer iemand een dag sterk verminderd drinkt of tekorten door ziekte of warm weer niet aanvult is het belangrijk dat een huisarts wordt geraadpleegd.

Programma
Je bent van harte uitgenodigd voor een presentatie en groepsgesprek over uitdroging en ondervoeding. Een arts en gezondheidsvoorlichter zorgen voor uitleg en praktische tips om ouderen hierbij te ondersteunen.

Lesdata
dinsdag 25 augustus 2015
Dagdelen
1
Tijd
10.00-12.00 uur
Nog beschikbare plaatsen
12
Totaal aantal plaatsen
12
Kosten vrijwilliger
Gratis
Kosten beroepskracht
Gratis

Annulering
No-show

Soort
Workshop
Niveau
Doelgroep
Vrijwilligers in zorg en welzijn, mantelzorgers
Docent
GGD West-Brabant
Locatie
Heksenwiel
Heksenwiellaan 2
Breda


-----
Inschrijving
Inschrijven voor de workshop is mogelijk door een e-mail te sturen aan Francis Konings van GGD West-Brabant. Klik op de onderstaande button en stuur je gegevens door aan haar. Of bel 06-41291254 (ma t/m do).