Vrijwilligersacademie Breda
‘De training heb ik als persoonlijk, verfrissend en interessant ervaren’
Arlon den Teuling, Unicef Breda

Omgaan met verbale agressie

Verbale agressie komt vaak voor als mensen het niet eens zijn met elkaar. Het kan een langzaam oplopend proces zijn of een plotselinge ‘aanval’ met woorden.

Het zijn vaak ongewenste en onprettige situaties, waar we niet altijd even goed mee om weten te gaan. In deze workshop behandelen we een aantal mogelijkheden om met een dergelijke situatie om te gaan.

Programma
We onderzoeken onze voorkeursmanier om met verbale agressie om te gaan. Ook bespreken we op welke andere manieren je daar mee om kunt gaan. Daarbij komen mogelijke belemmeringen aan bod en manieren om die belemmeringen aan te pakken. We gaan in op verschillende vormen van verbale agressie en oefenen hoe we daar mee om kunnen gaan. In deze workshop behandelen we drie vormen: frustratie agressie, instrumentele agressie en manipulatie.

Lesdata
dinsdag 06 juni 2017
Dagdelen
1
Tijd
19.00-22.00 uur
Nog beschikbare plaatsen
0
Totaal aantal plaatsen
14
Kosten vrijwilliger
Gratis
Kosten beroepskracht
€75

Annulering
Annuleren is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de cursus. Dit kan alleen via info@vrijwilligersacademiebreda.nl of 076-5233555. Niet via de docent of een medecursist.
No-show
Bij te late annulering of no-show wordt een no-show tarief in rekening gebracht. Het no-show tarief voor deze cursus bedraagt 15 euro.

Soort
Workshop
Niveau
Basis
Doelgroep
Vrijwilligers die te maken krijgen met verbale agressie
Docent
Ben Spijkers
Locatie

Avans Hogeschool
Hogeschoollaan 1
Breda


Lokaal A110


De lokalen bevinden zich in het hoofdgebouw van Avans Hogeschool. Volg de algemene routeborden bij binnenkomst (A110: zone A, eerste verdieping, lokaal 10). Een lift is aanwezig. Koffie en thee is op eigen kosten en betaling is alleen mogelijk met pinpas; automaten vind je op de begane grond in het restaurant (geopend tot tot 21.00 uur).


Parkeren is mogelijk op het terrein van Avans Hogeschool via de Molengrachtstraat (personeelsingang). Via de intercom kun je je melden bij de receptie en zij zullen de slagboom openen.


Deze cursus is vol