Vrijwilligersacademie Breda
‘De training heb ik als persoonlijk, verfrissend en interessant ervaren’
Arlon den Teuling, Unicef Breda

Inzicht in en omgaan met stress

Heb jij regelmatig last van stress? En weet je niet precies hoe je dat kunt voorkomen of verminderen? Dan is deze workshop iets voor jou!

Stress. Er wordt veel over gepraat en iedereen heeft er wel eens last van. De een kan er beter tegen dan de ander. Maar wat is het stress nou eigenlijk? Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Als we het over stress hebben, dan gaat het meestal over ongezonde druk: een teveel aan spanning. Maar stress is niet altijd ongezond. 

De problemen ontstaan pas wanneer de draaglast groter wordt dan de draagkracht. Op dat moment zijn de eisen die aan jou worden gesteld of die je aan jezelf stelt groter dan wat je aankunt. Het evenwicht tussen de factoren die spanning veroorzaken, en jouw mogelijkheden om stress te voorkomen of er mee om te gaan, slaat door naar de verkeerde kant.

Ervaar je dit zelf? Dan is deze workshop iets voor jou!

Programma
Je weet na deze interactieve workshop wat stress is en wat stress doet met je lichaam en geest. Daarnaast krijg je meer inzicht in de symptomen en oorzaken van stress. Ook krijg je tips hoe je stress kunt voorkomen of verminderen. Naast theorie is er ook ruimte voor het bespreken van praktijksituaties. 

Lesdata
maandag 15 mei 2017
Dagdelen
1
Tijd
19:00 – 21:00 uur
Nog beschikbare plaatsen
0
Totaal aantal plaatsen
12
Kosten vrijwilliger
Gratis
Kosten beroepskracht
€75

Annulering
Annuleren is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de cursus. Dit kan alleen via info@vrijwilligersacademiebreda.nl of 076-5233555. Niet via de docent of een medecursist.
No-show
Bij te late annulering of no-show wordt een no-show tarief in rekening gebracht. Het no-show tarief voor deze cursus bedraagt 15 euro.

Soort
Workshop
Niveau
Basis
Doelgroep
Vrijwilligers die stress ervaren en willen weten hoe zij hiermee om kunnen gaan
Docent
Bas Goos, BGCC
Locatie

Vrijwilligersacademie Breda
Heerbaan 100
Breda


Deze cursus is vol