Vrijwilligersacademie Breda
‘De training heb ik als persoonlijk, verfrissend en interessant ervaren’
Arlon den Teuling, Unicef Breda

Grenzen in de 1 op 1 begeleiding bij mensen thuis

Veel vrijwilligers komen bij mensen thuis, achter de voordeur. Mensen hebben allen een vraag: gezelschap, begeleiding, ondersteuning, hulp, zorgvraag.

De vrijwilliger wordt gevraagd te helpen. En dan sta je daar, in je eentje. De vragen en situaties worden moeilijker en complexer, vooral ook omdat mensen langer thuis blijven wonen, ook als er meer aan de hand is. Het appèl wat op een vrijwilliger gedaan wordt, is divers en niet altijd voorspelbaar. Vrijwilligers willen graag helpen.

Programma
In de bijeenkomst wordt aandacht besteedt aan de samenwerking met de professional. Aan goed zorgen voor jezelf en de klant. Hoe doe je dat, waar liggen grenzen en waar liggen mogelijkheden?

De cursus is de derde in een serie, wanneer je één van de eerdere cursussen hebt gevolgd is dit een verdieping, er zal veel gewerkt worden met casussen en rollenspel. Wanneer je niet eerder een cursus hebt gevolgd, kun je ook meedoen en je aanmelden.

Lesdata
woensdag 22 februari 2017
Dagdelen
1
Tijd
9.00 – 12.00 uur
Nog beschikbare plaatsen
10
Totaal aantal plaatsen
25
Kosten vrijwilliger
Gratis
Kosten beroepskracht
Gratis

Annulering
Annuleren is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de cursus. Dit kan alleen via info@vrijwilligersacademiebreda.nl of 076-5233555. Niet via de docent of een medecursist.
No-show
Bij te late annulering of no-show wordt een no-show tarief in rekening gebracht. Het no-show tarief voor deze cursus bedraagt 15 euro.

Soort
Workshop
Niveau
Basis
Doelgroep
Vrijwilligers die mensen thuis in een 1-op-1 relatie ondersteunen
Docent
Corrie Marijnissen, Breda Actief
Locatie

Mondiaal Centrum Breda
Roland Holststraat 71
Breda


Schrijf je in