Vrijwilligersacademie Breda
‘De training heb ik als persoonlijk, verfrissend en interessant ervaren’
Arlon den Teuling, Unicef Breda

Training Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) en HACCP

Heeft je organisatie een eigen kantine, bar of restaurant? Dan krijg je te maken met diverse wet- en regelgeving, ook als je met vrijwilligers werkt.

De gemeente controleert of de Drank- en Horecavergunning klopt - lees: namen van de vergunninghouders - en op handhaving van het alcohol verstrekken aan minderjarigen. De nVWA controleert of je organisatie zich houdt aan de HACCP code, de hygiënecode voor alle organisaties die met drank- en voedselproducten werken. Men heeft al aangegeven dat er ook strenger gecontroleerd gaat worden bij para-commerciële organisaties zoals buurthuizen en sportkantines.

Breda Actief biedt deze training aan waarmee je volledig op de hoogte wordt gebracht van de regelgeving rondom de Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA), de Hazard analysis and critical control points-systematiek (HACCP) en de nieuwe allergenenwet. Ook zal er aandacht zijn voor het project ‘Think before you drink’ waar de Bredase horeca aan deelneemt.

Programma
Je krijgt een instructie over het schenken van alcohol. Je maakt een korte toets en verkrijgt hiermee het IVA-certificaat. Daarnaast is er aandacht voor voedselveiligheid en de nieuwe allergenenwet.

Lesdata
Geen
Dagdelen
1
Tijd
19.00-22.00 uur
Nog beschikbare plaatsen
2
Totaal aantal plaatsen
16
Kosten vrijwilliger
Gratis
Kosten beroepskracht
€25

Annulering
No-show

Soort
Training
Niveau
Doelgroep
De training is bedoeld voor elke vrijwilliger die taken verricht in een kantine, bar of restaurant.
Docent
Ton Lemmens
Locatie
Thebe Lucia
Liesboslaan 6
Breda

Schrijf je in