Vrijwilligersacademie Breda
‘De training heb ik als persoonlijk, verfrissend en interessant ervaren’
Arlon den Teuling, Unicef Breda

Zicht op mensen met psychische problematiek

Vermaatschappelijking van zorg is steeds meer zichtbaar in onze samenleving. Dit betekent onder anderen dat we in onze nabijheid vaker te maken krijgen met mensen met psychische problemen. Dit betekent ook dat steeds meer vrijwilligers in hun werk te maken krijgen met mensen met psychische beperkingen.

Globale kennis van psychiatrische stoornissen en inzicht in verschillende gedragingen die met een stoornis samenhangen, zijn voorwaarden om een goede relatie op te kunnen bouwen en te onderhouden. Daarnaast kunnen handvatten in het omgaan met deze doelgroep helpen bij een goede communicatie met mensen met een psychische beperking of een psychiatrische ziekte.

Programma
Tijdens de cursus staan we uitgebreid stil bij bovenstaande en de vragen en ervaringen die er zijn. Theorie en de praktijk vullen elkaar aan.

Lesdata
dinsdag 29 september 2015
dinsdag 13 oktober 2015
Dagdelen
2
Tijd
19.30-22.00 uur
Nog beschikbare plaatsen
1
Totaal aantal plaatsen
20
Kosten vrijwilliger
Gratis
Kosten beroepskracht
€50

Annulering
No-show

Soort
Themabijeenkomst
Niveau
Doelgroep
Vrijwilligers in zorg, welzijn en sport
Docent
Anna-Reina van der Sluis, Indigo Brabant
Locatie
Avans Hogeschool
Hogeschoollaan 1
Breda

Lokaal A112

De lokalen bevinden zich in het hoofdgebouw van Avans Hogeschool. Volg de algemene routeborden bij binnenkomst (zone A, eerste verdieping, lokaal 12). Een lift is aanwezig. Koffie en thee is op eigen kosten en betaling is alleen mogelijk met pinpas; automaten vind je op de begane grond in het restaurant.

Parkeren is mogelijk op het terrein van Avans Hogeschool via de Molengrachtstraat (personeelsingang). Via de intercom kun je je melden bij de receptie en zij zullen de slagboom openen.

Schrijf je in