Vrijwilligersacademie Breda
‘De training heb ik als persoonlijk, verfrissend en interessant ervaren’
Arlon den Teuling, Unicef Breda

Voedselveiligheid: de do’s en don’ts wat eten betreft

Ouderen, en dan met name kwetsbare ouderen zijn gevoeliger voor infectieziekten dan anderen. Voor hen kan een infectieziekte ernstige gevolgen hebben.

Infectieziekten zijn voor een belangrijk deel te voorkomen door handhygiëne en veilig omgaan met eten. Als vrijwilliger vervul jij een spilfunctie: je komt bij de mensen thuis of verzorgt maaltijden voor ouderen in een wijkcentrum.

Programma
Een medewerker van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) zal als gastspreker een bijdrage aan deze middag leveren. Je krijgt tips en achtergrondinformatie over hoe veilig met voeding om te gaan.

Bovendien geven wij tijdens onze presentatie een inkijkje in onze keuken: wat heeft infectieziektebestrijding met voeding te maken en hoe is de samenwerking met de NVWA. Wij geven je graag ons recept in de strijd tegen infectieziekten!

Je vertrekt met handvatten voor de dagelijkse praktijk en een goodybag.

Lesdata
maandag 28 november 2016
Dagdelen
1
Tijd
14.00 - 16.00 uur
Nog beschikbare plaatsen
11
Totaal aantal plaatsen
30
Kosten vrijwilliger
Gratis
Kosten beroepskracht
Gratis

Annulering
Annuleren is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de cursus. Dit kan alleen via info@vrijwilligersacademiebreda.nl of 076-5233555. Niet via de docent of een medecursist.
No-show
Bij te late annulering of no-show wordt een no-show tarief in rekening gebracht. Het no-show tarief voor deze cursus bedraagt 15 euro.

Soort
Themabijeenkomst
Niveau
Basis
Doelgroep
Vrijwilligers die met voedsel werken
Docent
Angelique Theuws, GGD West-Brabant
Locatie

Grand-Café van De Balieweide
Baliëndijk 82
Breda


Schrijf je in