Vrijwilligersacademie Breda
‘De training heb ik als persoonlijk, verfrissend en interessant ervaren’
Arlon den Teuling, Unicef Breda

Hoe goed kent u uw buren?

Als bewoner ben je steeds meer zelf verantwoordelijk voor het welzijn in je buurt. Dat past bij het beleid van de overheid, maar is niet altijd makkelijk of vanzelfsprekend. Tijdens de Avans Academielezing op 17 mei vertellen onderzoekers, docenten en studenten van Avans over hun visie op zelfredzaamheid.

Programma
Karin van Beek geeft een inleiding over de Werkplaats Sociaal Domein. Zo’n werkplaats is een samenwerking tussen hogeschool, gemeenten en organisaties. De Werkplaats Sociaal Domein Noord-Brabant Avans geeft regionale invulling aan de zoektocht naar interventies die noodzakelijk zijn voor het handelingsbekwaam maken en houden van huidige en aankomende professionals.

Buddy to Buddy
Derdejaars studenten Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) Hannah en Anne laten zien hoe zij zelf invulling hebben gegeven aan het idee van zelfredzaamheid. Afgelopen najaar hebben zij de stichting Buddy to Buddy Breda opgericht. Stichting Buddy to Buddy helpt vluchtelingen uit een isolement te komen. Dit doet de stichting door betrokken inwoners aan vluchtelingen te koppelen. Bijkomend voordeel is dat de stichting zo de betrokkenheid onder Bredanaars bij de huisvesting van vluchtelingen vergroot. In het buddyschap staat gelijkwaardigheid en laagdrempelig contact van mens tot mens centraal.

Forum met experts
Samenredzaamheid is een zaak van de hele samenleving en er is dus ook volop ruimte voor de mening van het publiek. Daarom zullen lector Leven lang bewegen John Dierx , programmamanager Werkplaats Sociaal Domein Clemens van den Broek , lector Integrale veiligheid Sjaak Khonraad en lector End of Life Care Michael Echteld reageren op vragen van het publiek in de vorm van een forum.

Lesdata
woensdag 17 mei 2017
Dagdelen
1
Tijd
19.30 - 21.00 uur
Nog beschikbare plaatsen
1
Totaal aantal plaatsen
1
Kosten vrijwilliger
Gratis
Kosten beroepskracht
Gratis

Annulering
Nvt
No-show
Nvt

Soort
Lezing-en-informatiebijeenkomst
Niveau
Basis
Doelgroep
Alle vrijwilligers uit Breda
Docent
Diverse sprekers
Locatie

Avans Hogeschool
Hogeschoollaan 1
Breda


Collegezaal F003


Schrijf je in