Vrijwilligersacademie Breda
‘De training heb ik als persoonlijk, verfrissend en interessant ervaren’
Arlon den Teuling, Unicef Breda

Zicht op mensen met psychiatrische problematiek

Doordat mensen met een psychiatrische achtergrond ook steeds meer deel uit maken van de maatschappij, krijgen ook vrijwilligers in de gezondheidszorg in hun werkzaamheden steeds vaker met deze mensen te maken. Aan de buitenkant zie je meestal niet of iemand psychiatrische problemen heeft. Dit kan een voordeel zijn, aan de andere kant kan dit ook tot onbegrip leiden.

Mensen die meer inzicht hebben in achtergronden van verschillende psychiatrische ziektebeelden, kunnen gedrag vaak beter duiden en weten hoe ze daar het beste op in kunnen spelen. Ook het ervaren van dat mensen met ander gedrag niet ‘eng’ hoeven te zijn geeft vaak al veel rust in gedrag waardoor je je zekerder kan voelen in het contact met deze doelgroep.

Programma
Tijdens de training ‘Zicht op mensen met psychiatrische problematiek’ krijgt de deelnemer een beter beeld in wat verschillende psychiatrische ziektebeelden inhouden. Daarnaast krijgt de deelnemer ook handvatten en tips aangereikt in hoe het beste op bepaald gedrag te reageren.

Lesdata
dinsdag 15 november 2016
dinsdag 29 november 2016
Dagdelen
2
Tijd
19.30-22.00 uur
Nog beschikbare plaatsen
6
Totaal aantal plaatsen
15
Kosten vrijwilliger
Gratis
Kosten beroepskracht
Gratis

Annulering
Annuleren is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de cursus. Dit kan alleen via info@vrijwilligersacademiebreda.nl of 076-5233555. Niet via de docent of een medecursist.
No-show
Bij te late annulering of no-show wordt een no-show tarief in rekening gebracht. Het no-show tarief voor deze cursus bedraagt 15 euro.

Soort
Cursus
Niveau
Basis
Doelgroep
Vrijwilligers in zorg, welzijn en sport
Docent
Anna-Reina van der Sluis, Indigo Brabant
Locatie

Indigo Brabant
Teteringsedijk 11
Breda


Schrijf je in